Agility - det är en livsstil

Senaste inläggen

Av Alexandra - 23 oktober 2011 19:14

   Dag 1 – Presentation om mig själv

Dag 2 – Presentation om min hund

Dag 3 – Min hundras

Dag 4 – Min första hund
Dag 5 – Andra husdjur i mitt liv
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Tävlar jag något?

Dag 9 – Viktiga egenskaper när jag väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med min hund
Dag 11 – Hur valde jag kennel?
Dag 12 – En ras jag skulle vilja ha
Dag 13 – En ras jag inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Rolig bild på min hund
Dag 17 – Mitt favoritminne med min hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har jag hund?
Dag 20 – Mitt mål för 2011SEAgCH SEAg(hopp)CH Nike "Nicki"  är en sheltie tik på 6 år. Hon är efter en blue merle hane som heter Quipus Rudolph Valentino Shon Tonga och mamman är en Lundecockare.

Nicki är en väldigt stabil hund som inte är rädd för något. Det är en tuff sheltie (på ett positivt sätt) som man kan ta tag i när man väl behöver det. Det bästa med Nicki är att hon är lyhörd, samarbetsvillig och bäst när det gäller!


Redan från de första dagarna klickade jag och Nicki, vi funkade liksom bara ihop och det var ju meningen antagligen?! Mitt största mål med Nicki var att komma till Svenska Mästerskapen i Agility. Och ja... man kan ju säga att det målet har vi lyckats med! Sen att det har blivit som mycket mer är ju bara för jag har satt större mål hela tiden.


Fast Nicki är min första egna hund så tycker jag att jag har lyckats mer eller mindre skitbra faktiskt. Hon är en glad och lycklig hund som älskar sin familj och sin agility. Även fast hon inte tycker att lydnad är lika roligt som agility, så gör hon det hon blir tilltalad ändån, men jag får låta Nicki ha sin agility och så får nästa hund bli lite mer på lydnadshållet också!


Bara min älskade Nicki får köra sin agility så är hon glad!

  

ANNONS
Av Alexandra - 22 oktober 2011 12:16Här kommer en reklamfilm på min fina skola. Tyvärr så är Nicki inte med för hon löpte när vi spela in den. Men jag får glädjas av att Louise och Amino fick köra agilityn, för de gör det riktigt bra! Stolt sambo! :) plus så berättar jag om hundinriktningen.

ANNONS
Av Alexandra - 22 oktober 2011 11:49

Lånade denna listan från en tjej i Hund 1:an. Tyckte det så lite kul ut och det kan vara kul för er att lära känna mig lite mer och vad jag tycker m.m


Dag 1 – Presentation om mig själv

Dag 2 – Presentation om min hund

Dag 3 – Min hundras

Dag 4 – Min första hund
Dag 5 – Andra husdjur i mitt liv
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Tävlar jag något?

Dag 9 – Viktiga egenskaper när jag väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med min hund
Dag 11 – Hur valde jag kennel?
Dag 12 – En ras jag skulle vilja ha
Dag 13 – En ras jag inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Rolig bild på min hund
Dag 17 – Mitt favoritminne med min hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har jag hund?
Dag 20 – Mitt mål för 2011


Jag heter Alexandra och är 18 årig tjej som brinner för hunderiet. Jag går på Naturbruksgymnasiet i Östra Ljungby där jag läser just Hund, vilket jag glad för att jag valde! Hundar är något som har varit självklart för mig att ha, eftersom vi har haft hundar hela tiden under mina 18 år. Mina föräldrar hade då 2 stycken hundar innan jag föddes.


Jag har även haft ett stort intresse för hästar. Jag har ridit på ridskola (aktivt) sedan 2002 och även gått i ridklass 7:an och 8:an på Fredriksdalsskolan i Helsingborg. (Finns inget idag) Jag fick min första häst 2007, tror jag det var, och det var en häst från ridhuset. 2009 Fick jag dock lämna bort honom till hans skötare eftersom jag hade inte tid, gymnasiet började och jag ville satsa på min hund istället! Ångrar det lite idag att jag inte har kvar honom eftersom det hade varit super mysigt att ha häst igen men samtidigt inte.


Nicki fick jag den 25 augusti 2005 och jag ångrar inte en enda dag med henne. Det är verkligen hon och jag hela tiden och jag älskar att få spendera mina 3 år på gymnasiet med världens finaste och bästaste vän! Älskade Nicki!

 

Av Alexandra - 3 oktober 2011 20:10

Herregud, VM resan börjar imorgon klockan 16.00

Kan inte fatta att det redan har gått ett år sedan vi representera Sverige för första gången på ett VM.


Jag lovar att vi ska göra allt för att ta medalj. Och det kan inte bli bättre när jag ska vara med i samma lag som 2 av Sveriges absolut bästa agilityförare, Malin Lindskog och Lovisa Hillbom. Gud vilket lag vi är! Riktigt ungdoms lag.

VM går att följa på internet, om ni är sugna på det ;)


Här kommer lite filmer från VM 2010 Tyskland!


Gud så många minnen som kommer nu och så mycket tårar. Jag längtar efter få uppleva det bästa inom agility med Sverige och världens bästa agilityförare.

HEJA SVERIGE! HEJA SVERIGE! HEJA SVERIGE!
Av Alexandra - 20 september 2011 17:06

Har inte bloggat på hur länge som helst, anledningen är nog att Nicki började löpa dagen innan Sofiero. Inga tävlingar och ingen hund i skolan, sjukt trist!

Vi missar alltså Sofiero (internationell), falkenberg(2 dagars med laget) Söderåsen (lag och klass 3) och Göteborg (laget) Hon slutar löpa lagom till Kristianstads Internationella, vilket jag är glad för! Hade varit tråkigt att missa chansen om ett caciag!


Nu när jag inte får ha med Nicki till skolan så har jag fått låna en lärares hund. En hund som ska faktiskt bli bombhund! Denna underbara lilla hund heter Molle och är en jakt cocker och jag är helt såld på denna hund, riktigt fantastisk hund! Provade lite agility med honom, då min lärare som jag trodde då skojade med mig, sa att Molle kunde agility. När jag kom till slalomet så körde han alldeles själv och med riktigt bra fart! Blev helt chockad, en hund som kan agility på min skola och det är inte Nicki!


Mitt fina underbara lag fick åka till falkenberg och tävla en dag, då de bara va 2 stycken på söndagen. Vi har ju redan 2 stycken sm pinnar i hopp och vi kände att vi behövde kanske en agility pinne nu. Så klart är de hur bra som helst och klarar det hur galant som helst. Så nu är mitt lag, New Generation, som startades på SM 2011, halvvägs till SM 2012! Hur bra är nu inte det?!


Kan även lägga till om exakt 14 dagar så är hela det svenska agilitylandslaget på väg till VM 2011 i Frankrike! LÄÄÄÄNGTAR SÖNDER MIG SNART! :D

Tänkte lägga upp en länk någon annan gång om livesändning till VM!


Och för er som undrar så kommer det inte bli någon parning mellan Nicki-Yes, då hon började löpa innan VM och jag har inte lust att tävla en dräktig hund. Så nu står jag på kö till en sheltie valp, super spännande! 


Av Alexandra - 6 september 2011 08:53

Jag har aldrig innan varit på Höörs BK och tävlat. Tyckte det va en fin klubb och väldigt trevlig tävling! Vädret va verkligen med oss också. Vi hade ca 25 grader, ibland blev det väldigt varmt och ibland blåste det till. Väldigt längesen vi hade så fint väder!


Vi började med en agilityklass och vi hade startnummer 1... hatar att vara först, vill gärna vara typ startnummer 15-20. Hon kändes superbra i början men hon hoppade på balansen, tänkte inte så mycket på det och fortsatte. Men sen hoppade hon gungan och då tog jag beslutet att ta om det. Vill inte ha hoppade kontaktfält en månad innan VM!


Hoppklassen gick så mycket bättre! Hon hade bra fart, snygga svängar och en  slalomingången som man bara kan drömma om! Lever på den ingången för tillfället!  Det räckte den till en 2:a plats efter snabba Kid!


Ändå rätt så kul att jag började tävla officiellt i början av augusti och nu är hon halvvägs till SM individuellt och 2 pinnar i lag, duktiga hund!

Av Alexandra - 31 augusti 2011 09:31

 


Chevalier- Arizona PRO byxor. 900:-

Sjukt sköna med stretch vid rumpan och knäskålen.

 

Back On Track- Nättäcke 530:-

Sitter superfint på Nicki!

En superfin hundbädd från Hööks, 250:-  

Allt du behöver i denna lilla väska som är lätt att ha med sig överallt! 

Denna kosta bara 99:- !!!!!!! Skulle åkt till närmaste Hööks och köpt den nu!   

Av Alexandra - 30 augusti 2011 12:18

På väg upp till Oskaström så började regna väldigt mycket, så mycket så  man inte ens vill åka och tävla! När vi kom fram så kom mitt lag samtidigt, det ösregna så länge vi satt upp tältet men så fort vi va klara så slutade det att regna. Vad annars liksom?!


Det började med laget. Vi va bara 3 hundar eftersom Ella inte mådde så bra :( Men jag tyckte vi lyckades bra på 3 hundar också! 2 nollade lopp och ett med 5 fel, bästa tiden! Vi kom på en 3:e plats med 5 fel och fick vår andra sm-pinne i hopp. Väldigt lyckat!


Sedan va det dax för agilityklass 3, trevlig bana men inte så många byten på den. Var inte jättenöjd med mitt nollade lopp, Nicki tog inte riktigt ett fram kommando som jag ville. Men ett bra nollat lopp och det räckte faktiskt till en vinst!!! 1 av 68 stycken, ungefär. Skitbra! Länge sen man vann så man blev aningen chockad!


Hoppklass 3 banan va väldigt gegig! Nicki gjorde en superfin slalomingång som jag är sjukt nöjd med. Hon gick superbra men jag halkade till på ett ställe där det va så himla dyngigt så kom efter och va för mycket iväg för henne så hon hoppade inte så långt över långhoppet, hon landade mitt i och rev de 2 bakre långhoppen. Vi kom i mål med 5 fel och en bra tid som hade räckt till en 3:e plats, men med 5 fel så kom vi på en 14 plats. Bästa 5 felaren iaf!


Hem från Oskarström fick vi 2 av 3 sm-pinnar. Bästa Nicki!  

Presentation


Alexandra och Nicki

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Vilken färg på Sheltin är finast ?
 Blue merle
 Svart/Vit
 Sobel (ljus)
 Sobel (mörk)
 Trefärgad

Agilitybilder

  Dania Cup 2011, Danmark

 

  Agility SM 2010, Karlstad

 

   FCI World Championship Agility 2010, Tyskland

 

  Landslagsuttagning 2011, Skurup

 

  Nordiska Mästerskapen 2011, Finland

Prel. tävlingsår 2012

Lydnadstävling

Ängelholm BK 5/2

Söderåsen BK 11/3

Bjuv BK 31/3

Agilitytävling:

Karlshamn HU 12/2

Malmö INT 17/3

Gåsahoppet 6-8/4

Råådalen BK 12-13/5

Landslagsuttagning 18-19/5

Lund BK 27/5

Falkenberg BK ? 2-3/6

AGILITY SM 15-17/6 

Varberg BK 28/6

Karlskrona BK ? 7-8/7

Sydöstra ? 14-15/7

Oskarshamn BK 4-5/8

Rönne HU 12/8

Bjuvs Cupen 25-26/8

Sofiero 9/9

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Agility - det är en livsstil med Blogkeen
Följ Agility - det är en livsstil med Bloglovin'

Gästbok

Bloggar som jag följer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se